Ingrediente | Cantitate | Preț (lei) |
Făină | 400 gr | 5 |
Ouă | 3 buc | 3 |
Lapte | 200 ml | 1,5 |
Ulei de floarea soarelui | 6 linguri | 1,5 |
Zahar | 200 gr | 3 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Scorțișoară | la dorință | - |
Mere | 4 buc | 3 |
Nuci | 150 gr | 10 |
Total |
| 28,5 |
Mod de preparare:
1.Se amestecă zaharul cu uleiul
2.Se adaugă ouăle și se omogenizeaza compoziția
3.Se cerne făina si amestecă cu praful de copt într-un vas separat. Se varsă peste masa deja pregătită si se amestecă circa 2 min
4.Se adaugă laptele preventiv fiert și răcit
5.Scorțișoara se adaugă in compoziție și se amestecă pînă la omogenizare
6. Merele se spală și se taie bucăți mărunte.Se adaugă în aluat împreună cu nucile. Eu am folosit un set de nuci și fructe uscate
7.Vasul de copt se unge cu ulei. Checul se coace circa 40-50 min la temperatura de 180 grade
8.Înainte de a fi scos din tavă se lasă să se răcească circa 30 min. Se servește cu înghețată sau cu cremă de brînză dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu