24 aug. 2011

Chec cu mere și scorțișoară


Sunt adepta recetelor simple și rapide, mai ales atunci cînd ești la facultate. Această recetă a fost pe placul nemților,mexicanilor și italienilor. Sper să îți placă și ție!!!









Ingrediente

Cantitate

Preț (lei)

Făină

400 gr

5

Ouă

3 buc

3

Lapte

200 ml

1,5

Ulei de floarea soarelui

6 linguri

1,5

Zahar

200 gr

3

Praf de copt

1 plic

1,5

Scorțișoară

la dorință

-

Mere

4 buc

3

Nuci

150 gr

10

Total


28,5


Mod de preparare:

1.Se amestecă zaharul cu uleiul






2.Se adaugă ouăle și se omogenizeaza compoziția





3.Se cerne făina si amestecă cu praful de copt într-un vas separat. Se varsă peste masa deja pregătită si se amestecă circa 2 min





4.Se adaugă laptele preventiv fiert și răcit





5.Scorțișoara se adaugă in compoziție și se amestecă pînă la omogenizare






6. Merele se spală și se taie bucăți mărunte.Se adaugă în aluat împreună cu nucile. Eu am folosit un set de nuci și fructe uscate






7.Vasul de copt se unge cu ulei. Checul se coace circa 40-50 min la temperatura de 180 grade






8.Înainte de a fi scos din tavă se lasă să se răcească circa 30 min. Se servește cu înghețată sau cu cremă de brînză dulce.

9.Poftă Bună!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu