
Este o combinaţie perfecta între carne şi legumele preferate!!!
| Ingrediente | Cantitate | Pret (lei) |
| Usturoi | 1 lingurita | 0,5 |
| Ghimbir | 1lingurita | 0,5 |
| Mustar granulat | 2 lingurite | 7 |
| Mustar simplu | 1 lingurita | 7 |
| Coaja de lamaie | 0,5 lamaie | 1 |
| Soc de lamaie | 0,5 lamaie | 0 |
| Sare,piper | dupa gust | 0,2 |
| Carne de porc (fara os) | 500g | 35 |
| Mazare verde | 2 pahare | 10 |
| Minta | 2 lingurite | 0,5 |
| Cartofi | 400g | 3,2 |
| Ulei de masline | 2 linguri | 5 |
| Total | 70 | |
Mod de preparare:

1. Se taie maruntel usturoiul si ghimbirul, se adauga mustarul granulat si cel simplu, coaja si socul de lamaie, sare, piper si o lingura de ulei de masline (ori cel vegetal) dupa gust.

2. Apoi in amestecul obtinut se marineaza carnea de porc (2-5 ore).

3. Se prajeste carnea marinata pe tigaie (de dorit pe una pentru grill) cite 5 minute pe fiecare parte.

4. Se taie cartofii si se pun impreuna cu carnea prajita pe tava.
Se coc 45-50 de minute(primele 25 de minute pe un foc
mai sus de mediu,15 foc slab,5-10 minute sus de mediu ).

5. Se fierbe mazarea verde, se scurge, apoi se adauga minta cu o lingura de ulei de masline (ori cel vegetal, animal) si se amesteca (in blender, ori cu o alta "unealta" pe o aveti la indemina).
6. Se scot din cuptor carnea si cartofii, carnea o mai lasati sa se “odihneasca” jumatate din timpul care sa copt.
7. Pofta buna!!!
Nota: marinati carnea de cu seara, preparati mazarea cu minta in timp ce se coc cartofii cu carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu