Este o combinaţie perfecta între carne şi legumele preferate!!!
Ingrediente | Cantitate | Pret (lei) |
Usturoi | 1 lingurita | 0,5 |
Ghimbir | 1lingurita | 0,5 |
Mustar granulat | 2 lingurite | 7 |
Mustar simplu | 1 lingurita | 7 |
Coaja de lamaie | 0,5 lamaie | 1 |
Soc de lamaie | 0,5 lamaie | 0 |
Sare,piper | dupa gust | 0,2 |
Carne de porc (fara os) | 500g | 35 |
Mazare verde | 2 pahare | 10 |
Minta | 2 lingurite | 0,5 |
Cartofi | 400g | 3,2 |
Ulei de masline | 2 linguri | 5 |
Total | 70 |
Mod de preparare:
1. Se taie maruntel usturoiul si ghimbirul, se adauga mustarul granulat si cel simplu, coaja si socul de lamaie, sare, piper si o lingura de ulei de masline (ori cel vegetal) dupa gust.
2. Apoi in amestecul obtinut se marineaza carnea de porc (2-5 ore).
3. Se prajeste carnea marinata pe tigaie (de dorit pe una pentru grill) cite 5 minute pe fiecare parte.
4. Se taie cartofii si se pun impreuna cu carnea prajita pe tava.
Se coc 45-50 de minute(primele 25 de minute pe un foc
mai sus de mediu,15 foc slab,5-10 minute sus de mediu ).
5. Se fierbe mazarea verde, se scurge, apoi se adauga minta cu o lingura de ulei de masline (ori cel vegetal, animal) si se amesteca (in blender, ori cu o alta "unealta" pe o aveti la indemina).
6. Se scot din cuptor carnea si cartofii, carnea o mai lasati sa se “odihneasca” jumatate din timpul care sa copt.
7. Pofta buna!!!
Nota: marinati carnea de cu seara, preparati mazarea cu minta in timp ce se coc cartofii cu carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu