28 aug. 2011

Carne mărinata în ghimbir şi mustar cu legume coapte



Este o combinaţie perfecta între carne şi legumele preferate!!!









Ingrediente

Cantitate

Pret (lei)

Usturoi

1 lingurita

0,5

Ghimbir

1lingurita

0,5

Mustar granulat

2 lingurite

7

Mustar simplu

1 lingurita

7

Coaja de lamaie

0,5 lamaie

1

Soc de lamaie

0,5 lamaie

0

Sare,piper

dupa gust

0,2

Carne de porc (fara os)

500g

35

Mazare verde

2 pahare

10

Minta

2 lingurite

0,5

Cartofi

400g

3,2

Ulei de masline

2 linguri

5

Total

70


























Mod de preparare:


1. Se taie maruntel usturoiul si ghimbirul, se adauga mustarul granulat si cel simplu, coaja si socul de lamaie, sare, piper si o lingura de ulei de masline (ori cel vegetal) dupa gust.








2.
Apoi in amestecul obtinut se marineaza carnea de porc (2-5 ore).








3.
Se prajeste carnea marinata pe tigaie (de dorit pe una pentru grill) cite 5 minute pe fiecare parte.







4. Se taie cartofii si se pun impreuna cu carnea prajita pe tava.
Se coc 45-50
de minute(primele 25 de minute pe un foc
mai sus de mediu,15 foc slab,5-10 minute sus de mediu
).





5. Se fierbe mazarea verde, se scurge, apoi se adauga minta cu o lingura de ulei de masline (ori cel vegetal, animal) si se amesteca (in blender, ori cu o alta "unealta" pe o aveti la indemina).





6. Se scot din cuptor carnea si cartofii, carnea o mai lasati sa se “odihneasca” jumatate din timpul care sa copt.


7. Pofta buna!!!

Nota: marinati carnea de cu seara, preparati mazarea cu minta in timp ce se coc cartofii cu carnea.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu