22 aug. 2011

Chec de ciocolata cu nuci si fructe uscate


Aflîndu-mă in străinătate, imi este dor de o coptură ca la mama acasă. De aceea între pauzele vieții studențești, am hotărît să coacem ceva extrem de rapid și ușor dar în același timp și delicios


Ingrediente

Cantitate

Preț (lei)

Ouă

3 buc

3

Margarină

150 gr

4

Zahar

120 gr

2

Făină

150-200gr

2

Praf de copt

1 plic

1,5

Cacao

5 linguri

1

Nuci, fructe uscate,ciocolată

La dorință

10-15

Total


23,5-28,5



Mod de preparare:

1.Se topește margarina si se amestecă cu zaharul.





2. Ouăle se bat aparte într-un vas, dupa care se omogenizează cu margarina si zaharul






3. Cacao pudră se cerne și se adaugă în compoziție. Se amestecă pînă la omogenizare






4. În făină se adaugă praful de copt. Se răstoarnă peste masa din vas și de amestecă






5. Fructele uscate se spală și se usucă. Nucile se mărunțesc, iar ciocolata se taie bucăți mici. Eu am folosit uns et de fructe uscate, ciocolată amară si stafide. Se amestecă cu aluatul






6. Vasul de copt se unge cu unt. Checul se coace circa 30 min la temperatura de 180 grade






7.Poftă Bună!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu