29 sept. 2011

Varză de bruxelle şi sparangel in sos alb cu caşcaval


Dacă doar găndul la varza de bruxelle vă aduce aminte de gustul amărui atunci trebuie să încercaţi receta aceasta. Aroma dulce a varzei acoperită cu sos din caşcaval nu vă va lăsa indiferent.








Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Varză de bruxelle

100 gr

5

Ceapă

½ ceapa

0.25

Sparanghel

5 buc

5

Frişcă (30%)

100 ml

4

Caşcaval cu mucegai

100 gr

12

Busuioc, sare

1

Sos Carry

50 gr

2

Total

33,25


Mod de preparare:

1.Varza de bruxelle se spală sub apă rece, se curăţă de frunze galbene şi se firbe în apa sărată timp de 15 min.








2. Între timp se căleşte uleiul de olive cu busuioc şi se prăjeşte ceapă tăiată preventiv









3. Varza se scoate din apă şi se lasă să se scurgă cîteva minute, după care se adaugă la ceapă şi se prăjeşte la foc mediu timp de 5 min.








4.Se amestecă frişca cu sosul carry. Sosul carry poate fi înlocuit cu sosul Dvs. preferat








5. Se pregatesc sparangele. Eu am folosit sparangel alb conservat, dar dacă aveţi proaspăt îl spălaţi şi îl fierbeţi timp de 1 min. Se taie caşcavalul bucăţi.








6. În tigaie se adaugă sosul. Se lasă la foc mic 5 min, după care se adaugă sparangele şi se mai ţine pe foc 2 min.








7. La sfîrşit se adaugă caşcavalul cu mucegai. Îndată ce acesta se va topi, se ia tigaia de pe foc.








8. Poftă Bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu