30 sept. 2011

Pasta cu legume şi vin alb


Cine a zis că pasta nu poate fi sănătoasă?
Găteşte corect şi aceasta va deveni felul tău de mîncare preferat. Plus la toate nu are efecte negative asupra greutăţii tale!









Ingrediente

Cantitate

Preţ(lei)

Pasta

50 gr

2

Ardei dulce

50 gr

3

Ciuperci

50 gr

1,5

Ghimbir

15 gr

0,5

Sparangel

50 gr

2

Vin alb

50 ml

1,5

Busuioc,sare

0,5

Mozzarella

50 gr

5

Total

16



Mod de preparare:

1. Fierbeţi pasta în apă sărată. Puteţi folosi pasta Dvs. preferată. Eu am ales Pasta Tricolore.









2. Pregătiţi legumele. Ghimbirul se curăţă şi se taie mărunt. Ciupercile şi sparangele se fierb preventiv şi se taie (eu am folosit ciuperci şi sparangel conservat). Ardeiul se spală şi se feliază.









3. Se căleşte uleiul. Se adaugă busuioc uscat, după care se prăjeşte ardeiul şi ghimbirul la foc mediu timp de 5 min. Se adaugă cupercile şi se lasă la foc încă 3 min.









4. Se micşorează focul, se adaugă sparangele şi se prăjeşte 1-2 min, după care se adaugă vinul alb. Eu am folosit sauvignon, dar nu are importanţă. Se lasă la foc mediu pînă ce se evaporează lichidul (circa 3 min)









5. Mozzarella se taie cuburi mici şi se adaugă în tigaie. După cîteva secunde tigaia se ia de pe foc. Mozzarella trebuie să se topească doar pe jumătate.








6.Poftă Bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu