1 oct. 2011

Orez cu scorţişoară şi ananas


Daca doriţi să vă răsfăţaţi cu un mic dejun delicios şi sănătos atunci trebuie să incercaţi această recetă!









Ingrediente

Cantitate

Preţ(lei)

Orez

50 gr

0,75

Ananas

150 gr

4

Scorţişoară

½ linguriţă

0,15

Vin alb

100 ml

2

Zahăr

50 gr

0,7

Fulgi de migdale

25 gr

2

Total


9,6


Mod de prepapare:

1. Spălaţi şi fiebeţi orezul. Adaugă în apă zahăr şi scorţişoară. Orezul poate fi de asemenea fiert în lapte (pentru acei care nu se tem de extra calorii)










2. Ananasul se taie bucăţi. Într-o cratiţă se fierbe apă cu zahăr, după care se adaugă ananasul. Se lasă la foc mediu circa 15 min. Se adaugă vinul şi se mai fierbe pînă ce se evaporează lichidul.










3. Un bol rotund se umezeşte cu apă sau suc de ananas. Se aranjează primul strat de orez, după care stratul de ananas şi se acoperă cu ultimul strat de orez.






















4. Bolul cu orez se răstoarnă pe platoul de servire. Se înfrumuţesează cu ananas, scorţişoară şi fulgi de migdale.









5. Poftă Bună!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu