3 oct. 2011

Smochine acoperite cu mozzarella


Niciodată nu am încercat să gătesc smochine, precum le consideram doar fructe. Însă acestea sunt perfecte pentru micul dejun, iar în combinaţie cu caşcaval ofera organismului toate elementele necesare. Plus la toate sunt delicioase!





Ingirediente

Cantitate

Preţ(lei)

Smochine

2 buc

15

Mozzarella

50 gr

5

Ulei de olive

15 gr

0,5

Fulgi de migdale

20 gr

2

Busuioc,scorţişoară

15gr

Total

17,7


Mod de preparare:

1.Smochinele se spală şi se taie în jumătate








2. Tava se tapetează cu hîrtie de copt. Smochinele se ung cu ulei şi se presoară cu scoţişoară.









3. Se dau la cuptor pentru 10 min la temperatura 180 grade. Între timp mozzarella se taie felii de grosimea 1 cm.
Smochinele se acoperă cu mozzarella, se presoară la alegere cu busuioc uscat, scorţişoară, zahar pudră,etc şi se mai lasă la copt pîna ce se topeşte caşcavalul (circa 3 min).
Se servesc în mod cald ca să nu se întărească caşcavalul








4. Poftă Bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu