Avantajul orezului este că acesta poate fi folosit într-o sumedenie de reţete. Încă din copilărie mama îmi spune că acesta este extrem de sănătos, dar pînă la un moment l-am consideram "banal". Acum însă nu mă pot opri din a încerca diverse reţete cu acesta. Încearcă şi tu!!!
Ingrediente | Cantitate |
Orez | 100 gr |
Portocale | 1 buc |
Mintă uscată | 20 gr |
Scorţişoară | 15 gr |
Zahar pudră | 50 gr |
Portocală confiată sau stafide | 50 gr |
Mod de preparare:
1. Portocala se taie în jumătate şi se scoate interiorul fructului.
2. Miezul portocalei se prăjeşte timp de 10 min cu zahar şi scorţişoară.
3. Cojile de portocală se presoară cu puţin zahăr pudră si se coc pînă ce miezul rămas se va usca (circa 7 min).
4. Orezul se fierbe în apă cu puţin zahăr timp de 15 min. Se adaugă portocală confiată sau stafide, iar spre sfîrşit se adaugă şi minta.
5. Orezul se răstoarnă în cojile de portocală. Se presoară cu zahăr pudră şi scorţişoară. Se coace timp de 5 min la temperatura de 180 grade, pînă ce se apare o cojiţă aurie.
Se serveşte cu gemul de portocală descris mai sus.
6. Poftă Bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu