4 apr. 2012

Prăjituri cu portocale sub ciocolată"




Nişte prăjituri care se topesc în gură datorită cremei şi aromei proaspete de portocală. La prima vedere par "grele" dar sunt extrem de "uşoare".
Fiecare prăjitură cîntăreşte aproximativ 70 grame.





Ingrediente

Cantitate

Aluat foietaj

1 pachet

Mascarpone

250 gr.

Portocale

1 buc

Portocale confiate

100 gr.

Glazură de ciocolată

150 gr.

Vanilie

10 gr.

Zahar

100 gr.



Mod de preparare
1. Preparaţi aluat foietaj. Din lipsa de timp eu am procurat aluat foietaj cu drojdie.










2. Blatul de aluat se întinde, se taie în cercuri şi se crează o bordura în jurul fiecărui cerc.









3. Blatule pentru prăjituri se coc la temp de 180 grade timp de 10 min (aluatul este subţire şi nu trebuie să se ardă).








4. Pentru a prepară crema veţi avea nevoie de mascarpone sau brînză grasă, portocale confiate, zahar şi vanilie









5.Mascarpone se amestecă cu zahăr, vanilie şi fructele confiate








6. Pentru a finisa prăjitura, blaturile se taie în jumătate şi se umplu cu cremă.









7. Glazura de ciocolată se topeşte în apă fierbinte.









8. Prăjiturile se acoperă cu glazură de ciocolată. Se taie bucăţi mici de portocală şi se plasează peste glazură.







9. Prăjiturile se lasă la rece timp de 20 min înainte de a fi servite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu