9 apr. 2012

Chifle cu basilic şi caşcaval



În locul chiflelor nesănătoase dar delicioase din patiserii, încercaţi-le pe acestea. Repede de gătit, sănătoase şi proaspete. Mie îmi aduc aminte de copturile bunicii mele.







Ingrediente

Cantitate

Aluat foietaj

500 gr

Caşcaval philadeplhia

sau brînză de casă

100 gr

Frunze de basilic

25 gr

Frunze de salată

150 gr

Caşcaval

100 gr

Ouă

1 buc



Mod de preparare
1. Aluatul procurat se taie în forma de pătrat. Se unge cu Philadelphia sau masă de brînză puţin sărata. Se adaugă frunze de basilic proaspăt.








2. Ca ingredient principal sunt frunzele de salată verde. Alegeţi după dorinţă şi sezon. pentru fiecare chifla veţi avea nevoie de un pumn de frunze de salată. Aceste se acoperă cu bucăţi de caşcaval ( 25 gr pentru fiecare chiflă).








3. Margenile aluatului se aduc la centrul pătratului, dupa care se formează un cerc. presaţi cercul pentru ca acesta să devină plat.








4. Înainte de coacere chiflele se ung cu ou.








5. Se coc la temperatura de 180 grade timp de 15 min, în dependenţă de aluatul folosit. Eu am folosit foietaj cu drojdie.

6. Poftă Bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu