4 apr. 2012

Tortă " emoţii de vară"




Fructe, pandişpan, ciocolată şi cremă de vanilie. Oare există ceva mai delicios şi mai provocător (chiar şi pentru acei care ţin regim alimentar)?






Ingrediente

Cantitate

Aluat pandişpan

Mascarpone

100 gr.

Fructe

200 gr.

Portocale confiate

50 gr.

Glazură de ciocolată

100 gr.

Vanilie

10 gr.

Zahar

100 gr.

Cogniac

50 ml.

Jeleu pentru tortă

1 pachet



Mod de preparare:

1. Se prepară blatul pandişpan pentru tortă.








2. Glazura de ciocolată se topeşte în apă fierbinte.








3. Pentru a face consistenţa ciocolatei mai crocantă, glazura se amestecă cu cogniac.









4. Ciocolata amestecată cu alcool se ingroaşă foarte repede. Din acest motiv trebuie întinsă pe blat cît mai rapid. De asemenea acest strat de ciocolată va crea un strat crocant între pandişpanul moale şi fructele socoase.








5. Pentru a prepara crema de vanilie, mascarpone se amestecă cu zaharul şi portocalele confiate. Mascarpone poate fi înlocuit cu brînză grasă de vaci.









6. Stratul de ciocolată se acoperă cu crema obţinută şi se lasă la rece timp de 10 min.









7. Între timp, pregătiţi fructele. Fructele le alegeţi în dependenţă de preferinţe. Eu am folosit kiwi, banane, struguri şi portocale mici. Le tăiaţi cercuri subţiri.







8. Fructele se aranjează pe tortă după dorinţă. Dacă folosiţi banane, nu uitaţi ca acestea se înnegresc foarte repede şi trebui sa finisaţi torta rapid.








9. Pentru a finisa torta, aceasta trebuie acoperită cu jeleu. Îl puteţi procura sau prepara acasa. Eu am procurat.








10. Praful pentru jeleu se amestecă cu 2 linguri mici de zahar, după care se varsă într-un vas cu 200 ml de apă rece. Se aduce pînă la fierbere, după care se amestecă rapid pînă ce culoarea devine transparentă (circa 1 min).








11. Torta de fructe se acoperă cu jeleu şi se lasă la rece timp de 15 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu