Receta copilariei mele. Ce placut era sa te trezesti intr-o dimineata friguroasa de iarna si sa gasesti pe masa o bucata de “baba” de culoare aurie si cu miros de vanilie. Daca te vei hotari sa incerci si tu, précis nu vei regret!
Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
ouă | 6 | 7 |
făină | 400 gr | 5 |
sare | ½ l. | - |
zahăr | 150 gr | 2 |
unt | 50 gr | 3 |
smîntînă ( 20 sau 35%) | 250 gr | 10 |
vanilie | - | - |
Total | | 27 |
Mod de preparare:
1. Se amesteca 3 oua cu faina si sarea pina ce aluatul devine tare si nu se lipeste de miini. Se acopera cu un prosop de bumbac pe 10 min
2.Aluatul se intinde foarte subtire si se taie in fisii lungi. Fisiile de aluat se presara cu faina si se aseaza 3,4 bucati una peste alta, dupa care se taie
3. Fierbeti taiteii. Adauga-ti untul si rasturnati-I in tava de copt unsa cu unt
4. 3 oua se bat tare cu zaharul, se adauga smintina si vanilia. Crema se toarna peste taitei in tava si se pune la copt pe 30 min. la temperature de 180 grade
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu