Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Brînză | 500 gr | 15 |
Ouă de găină | 4 buc | 4 |
Zahăr | 75 gr | 1 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Făină | 75 gr | 1 |
Stafide | 50-100 gr | 3 |
Praf de copt | ½ plic | 0,75 |
Total | | 26.75 |
Mod de preparare:
1. Ouale se bat spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate 10 min cu mixerul
2. Se adauga brinza si stafidele,preventiv inmuiate in apa, in compozitia 1 si se amesteca pina la omogenizare
3. Se adauga faina si praful de copt. Se amesteca atent. Compozitia trebuie sa ramina puhava
4. Cuptorul se incalzeste preventiv. Tava se tapeteaza cu hirtie de copt sau se unge cu unt (ulei). Brinzoaica se coace 40 min la temperature de 180 grade. Se lasa sa se raceasca pe masa 30 min inainte de a fi scoasa din tava. Se serveste cu smintina,dulceata, miere sau lapte condensat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu