Pe parcursul istoriei, clatitele “au cucerit lumea”. De la “crepes et galettes” in Franta, “kartoffel uffer” Germania,”boxty” in Irlanda, “dadar gutung” in Indonezia sau “poori” in India la “baobing ” in China, clatitele au la baza aceeasi compozitie si ideea de a fi rulate si umplute cu ceva. Incearca si tu sa prepari repede niste clatite americane in bucataria ta.
Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Ouă de găină | 3 buc | 3 |
făină | 115 gr | 1.5 |
zahăr | 80 gr | 1 |
Praf de copt | | 1 |
Lapte (2.5%) | 140 ml | 1 |
Unt topit | 3 linguri | 1.5 |
Esenţă de vanilie | - | - |
Total | | 9 |
Mod de preparare:
1.Se amesteca ingredientele uscate , dupa care se adauga untul topit, ouale, laptele si esenta de vanilie.
2. Se amesteca pina se obtine o consistenta cremoasa.
3.Se pune in tigaie putin unt si se toarna cite un polonic mic de aluat. Se prajesc pe ambele parti
4.Clatitele se asaza una peste alta, iar pe ultima se toarna miere, dulceata sau lapte condensat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu