27 iul. 2011

Pasta cu sos de rosii, sunca si cascaval


La sigur ai auzit de pastele faimoase din Italia. De fapt, nu este atit de deficil sa organizezi o cina in stil italian si la tine acasa. Urmeaza receta si savureaza gustul pastelor italiene chiar in bucataria ta (plus la toate te costa foarte putin)






Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Pasta barilla Bucatini nr.9

250 gr

8

Şuncă

150 gr

10

Parmezan

50 gr

10

Mozzarella

100 gr

10

Roşii cherry

5 buc

2

Ingrediente sos

Cantitate

Preţ (lei)

Roşii decojite

5 buc

5

Busuioc

7 frunze

1

Ceapa

1 buc

0,5

Usturoi

3 căţei

1

Sare,piper negru

-

-

Suc de lămîie

2 linguri

1

Ulei de olive

50 gr

3

Total

51.5


Mod de preparare:

1. Pentru sos se decojesc 5 rosii ( se lasa in apa clocotita pe 1 min)si se taie cuburi mici. Ceapa se taie semi-luna si se marunteste usturoiul. Se pune la prajit ceapa cu usturoiul ,dupa care se adauga 10 frunze de busuioc maruntit (chisat). Se lasa pe foc mediu 5 min. Se adauga rosiile, sarea si piperul si se lasa pe foc pina ce compozitia va capata consistenta de sos (30 min). La sfirsit se adauga sucul de lamiie.

2. Se fierbe pasta (instructiunea este pe cutie). Se scurge apa, iar pasta se rastoarna peste sos si se amesteca compozitia .

3. Se da prin razatoare mica parmezanul, mozzarella sa taie cuburi mici, sunca se taie fisii subtiri, iar rosiile cherry se taie in jumatate.

4. Pe un platou se asaza pasta si se adauga rosiile cherry, sunca, mozzarella si parmezanul. La sfirsit se stropeste cu putin ulei de olive.

5. Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu