Daca iti doresti o sursa de energizare si prospetime atunci torta de lamiie este ceea ce iti trebuie. Blatul pufos, crema fina de lamiie si frisca iti va aduce forte noi.
Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
Ouă de găină | 4 buc | 4 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Zahăr | 150 gr | 2 |
Făină | 150-200 gr | 2 |
Ingrediente cremă | Cantitate | Preţ (lei) |
Lămîie | 3 buc | 8 |
Unt | 75 gr | 5 |
Zahăr | 275 gr | 4 |
Ouă de găină | 3 buc | 3 |
Gălbenuş de ou | 1 buc | 0,5 |
Frişcă (smîntînă) | 100 gr | 3 |
Total | | 35 |
Mod de preparare aluat:
1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )
2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)
3. Blatul se coace timp de 30 min, la temperatuta de 180 grade. Se lasa sa se raceasca 30 min inainte sa fie scos din tava
Mod de preparare crema:
1. Se bat ouale cu galbenusul spuma timp de 5 min
3. Intr-o cratita se varsa sucul de lamiie, se adauga 225 gr. zahar, untul, ouale si se pune la fiert. Crema se amesteca instantaneu ca sa nu sa se formeze boturi ( 10-12 min). Crema inainte de a fi intrbuintata se lasa sa se raceasca 20-30 min. O astfel de crema poate fi pastrata la frigider timp de 10 zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu