27 iul. 2011

Prajitura “Nor de ciocolata cu zmeura”


O prajitura care nu iti provoaca remuscari, cu toate ca contine multa ciocolata. Este usora, contine antioxidanti, fructe si nu are multe calorii.










Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Ouă de găină

4 buc

4

Praf de copt

1 plic

1,5

Zahăr vanilat

1 plic

2

Făină

150-200 gr

2

Zahăr

150 gr

2

Cacao praf

3 linguri

1

Ingrediente cremă

Cantitate

Preţ (lei)

Ouă de găină

3 buc

3

Gălbenuş de ou

1 buc

0,5

Ciocolată de lapte

150 gr

15

Frişcă (smîntînă 20%)

100 gr

3

Ingrediente umplutură

Cantitate

Preţ (lei)

Zmeură proaspătă

300 gr

10

Mintă

La dorinţă

-

Total

44

Mod de preparare aluat:

1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt, cacao praf si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )

2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)

3. Se tapiteaza tava cu hirtie de copt sau se unge cu unt si se toarna aluatul. Se coace 35-40 min la 180 grade. Inainte de a fi scos din tava se lasa la racit 30 min

Mod de preparare crema:

1.Se bat ouale cu galbenusul spuma timp de 5 min

2. Ciocolata se topeste la baie de aburi

3. Intr-o cratita se varsa frisca sau smintina. Se adauga ouale batute si ciocolata topita, amestecind compozitia rapid (in caz contrar ouale se vor stringe)

4. Se pune la fiert (foc mic). Se amesteca neintrerupt pina ce compozitia se ingroasa (10-12 min). Se lasa la racit pentru 30 min

Pentru a finisa prajitura, blatul se taie in 2 ( se vor primi 2 torte mici). Fiecare blat se unge consistent cu crema de ciocolata si se aranjeaza deasupra zmeura cit mai des posibil si se pune la frigider pentru 30 min. Inainte de a fi servita, prajitura se presara cu zahar pudra si se taie in prajiturele mici.

Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu