Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Ouă de găină | 4 buc | 4 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Făină | 150-200 gr | 2 |
Zahăr | 150 gr | 2 |
Cacao praf | 3 linguri | 1 |
Ingrediente cremă | Cantitate | Preţ (lei) |
Ouă de găină | 3 buc | 3 |
Gălbenuş de ou | 1 buc | 0,5 |
Ciocolată de lapte | 150 gr | 15 |
Frişcă (smîntînă 20%) | 100 gr | 3 |
Ingrediente umplutură | Cantitate | Preţ (lei) |
Zmeură proaspătă | 300 gr | 10 |
Mintă | La dorinţă | - |
Total | | 44 |
Mod de preparare aluat:
1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt, cacao praf si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )
2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)
3. Se tapiteaza tava cu hirtie de copt sau se unge cu unt si se toarna aluatul. Se coace 35-40 min la 180 grade. Inainte de a fi scos din tava se lasa la racit 30 min
Mod de preparare crema:
1.Se bat ouale cu galbenusul spuma timp de 5 min
2. Ciocolata se topeste
3. Intr-o cratita se varsa frisca sau smintina. Se adauga ouale batute si ciocolata topita, amestecind compozitia rapid (in caz contrar ouale se vor stringe)
4. Se pune la fiert (foc mic). Se amesteca neintrerupt pina ce compozitia se ingroasa (10-12 min). Se lasa la racit pentru 30 min
Pentru a finisa prajitura, blatul se taie in 2 ( se vor primi 2 torte mici). Fiecare blat se unge consistent cu crema de ciocolata si se aranjeaza deasupra zmeura cit mai des posibil si se pune la frigider pentru 30 min. Inainte de a fi servita, prajitura se presara cu zahar pudra si se taie in prajiturele mici.
Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu