Recetele devin tot mai sofisticate, insa niciodata nu am sa uit gustul delicious al tortei de casa cu miere. Oreceta foarte simpla si usor de preparat care o sa te faca sa iti lingi degetele.
Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
Ouă de găină | 3 buc | 3 |
Zahăr | 250 gr | 3,5 |
Miere de albini | 3 linguri | 5 |
Sodă alimentară | 1 lingură | 0,3 |
Făină | 500 gr | 6 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Ingrediente cremă | Cantitate | Preţ (lei) |
Smîntînă (35%) | | 35 |
Zahăr | 250 gr | 3,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Nuci | 200 gr | 14 |
Total | | 74.3 |
Mod de preparare:
1. Untul si mierea se topeste
2. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Compozitia se amesteca bine
3. Se amesteca faina cu soda (praf de copt) si se adauga in compozitie. Totul se amesteca pina ce masa se omogenizeaza.
4. Aluatul se acopera cu prosop de bumbac si se lasa 10 min. Se fac blaturile (subtiri si rotunde).Se pune la copt (temperature de 180 grade) pe 7-10 min pentru fiecare blat. Pentru ca blaturile sa fie uniforme,folositi un platou rotund pentru a le taia.
5. Pentru a prepara crema, se bate smintina, zaharul si zaharul vanilat timp de 10 min
6. Se toarna crema pe platou, dupa care se asaza primul blat si se toarna din nou crema. Se procedeaza la fel cu toate blaturile. Intre blaturi se adauga nuca faramitata
7.Pofta Buna!!!
spuneti va rog cit unt merge si oule se bat cu zahar la aburi?
RăspundețiȘtergereSalutare
ȘtergereImi cer scuze. Am uitat sa mentionez cantitatea de unt. De fapt ai nevoie de 100 gr de unt.
Ouale se bat cu zahar separat. La baia de aburi se topeste DOAR untul cu mierea. Dupa care acestea doua compozitii se amesteca impreuna dar NU la baia de aburi.
Succese