28 iul. 2011

Biscuiti “boluri de ciocolata”




Receta aceasta este o alternativa delicioasa cartofiorilor de ciocolata cu care suntem toti deprinsi inca din copilarie. Un desert rapid si pe placul tuturor!!!







Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Pandişpan (biscuiţi moi)

250 gr

10

Fulgi dulci de porumb

75 gr

2,5

Cacao

3 linguri

2

Lapte condensat

100 gr

4

Mac, cocos

La dorinţă

-

Rom cu aromă de cafea

25 ml

5

Total

23.5

Mod de preparare:

1. Se pregateste pandispanul. Se bat 2 oua cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga 100 gr. zahar, 1 l. praf de copt si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum ). Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. 3. Blatul se coace timp de 30 min, la temperatuta de 180 grade. Se lasa sa se raceasca 30 min inainte sa fie scos din tava

2. Blatul racit se faramiteaza si se amesteca cu fulgii de porumb






3. Laptele condensat se amesteca cu cacao, rom si se varsa peste pandispan. Compozitia se omogenizeaza




4. Din aluat se fac biscuiti sub forma de boluri mici, care se rotesc in mac sau cocos (dupa preferinta). Ca sa nu sa se lipeasca de miini, acestea se umezesc cu apa






5. Pofta Buna!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu