Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
Făină | 250 gr | 3 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Zahăr | 125 gr | 1,5 |
Unt | 125 gr | 7 |
Ouă | 3 buc | 3 |
Mac | 3 linguri | 1,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Ingrediente cremă | Cantitate | Preţ (lei) |
Dulceaţă de afine sau de gem de caise , piersici,etc | 300 gr | - |
Glazură de ciocolată | | |
Ciocolată de lapte | 100 gr | 11 |
Smîntînă (15%) | 80 ml | 2 |
Unt | 30 gr | 2 |
Total | | 34.5 |
Mod de preparare aluat:
1. Se topeste untul (sa fie moale si nu lichid). Se amesteca cu zaharul, praful de copt si zaharul vanilat timp de 10 min
2. Ouale se bat spuma intr-un bol separat, dupa care se toarna in bolul cu unt si se adauga macul. Se amesteca cu mixerul la viteza medie 3 min
3. Faina se cerne si se adauga treptat in compozitia primita pina ce aceasta se omogenizeaza
4. Tava se unge cu unt. Un borcan ingust se tapeteaza cu hirtie de copt si se pune in mijlocul tavei (pentru ca checul sa se primeasca cu gaura in mijloc). Se toarna aluatul in tava si se coace 60 min la temperatura 180 grade ( dupa 40 min temperatura poate fi scazuta la 150 grade)
Mod de preparare glazura:
1. Se marunteste ciocolata fie cu cutitul, fie prin razatoare
2.Se incalzeste smintina si se toarna peste ciocolata amestecind repede si bine
3. Bolul se pune pe baie de aburi si se adauga untul, pina ce se topeste ciocolata complet. Glazura se lasa max 5 min pe masa sa se raceasca si se intrebuinteaza rapid (in caz contrar se va intari si va trebui topita din nou)
4. Pentru a finisa checul, acesta se taie in 3 blaturi egale.
5.Primul blat se unge cu dulceata, peste care se asaza al doilea blat.Se urmeaza aceeasi procedura.
6.Peste ultimul blat se toarna glazura ca sa se scurga pe margini. Checul se lasa 15 min pentru ca glazura sa se intareasca. Se serveste cu un bol de inghetata (la dorinta)
5.Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu