Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Brînză President (12%) | 250 gr | 12 |
Smîntînă 30% | 150 gr | 8 |
Cafea solubilă | 5 linguri | 2 |
Rom sau lichior de cafea | 50 ml | |
Zahar | 150 gr | 3 |
Biscuiti Savoiardi(piscoturi) | 400 gr | 15 |
Cacao pudră | 3 linguri | 1 |
Total | | 41 |
Mod de preparare:
1. Fierbeti o cafea tare, cu 5 linguri de cafea, 50 gr. zahar si aproximativ 400 ml apa. Lasati sa se raceasca bine si adauga-ti romul sau lichiorul.
2. Amesteca-ti brinza cu 100 gr. zahar si smintina pina ce aceasta devina crema. (In mod normal Tiramisu se prepara cu brinza Mascarpone, insa este destul de costisitor. Aceasta receta nu se deosebeste la gust de receta originala dar este cu mult mai ieftina si mai usor de preparat)
3. Incepem montarea prajiturii. Intr-o tava cu borduri inalte aranjam primul strat de piscoturi inmuiate in cafea(doar le cufundati in cafea pentru 1 secunda, altfel se inmoaie prea tare).
4. Peste stratul de piscoturi turnati jumatatea de crema de mascarpone si nivelati. Aranjati al 2-lea strat de piscoturi si turnati restul de crema. Nivelati bine compozitia.
5. Peste suprafata prajiturii cerneti printr-o sita cacao pudra, acoperiti cu o folie alimentara tava cu prajitura si o puneti la rece minim 4 ore.
6. Cand s-a racit bine prajitura, o portionati si savurati cu toata familia :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu