Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
lapte condensat | 150 gr | 6 |
ou | 1 | 1 |
zahar vanilat | 1 plic | 2 |
unt (margarină) | 30 gr | 1 |
sodă alimentară | ¼ l | - |
făină | 300 gr | 4 |
mac, cocos, zahăr | - | - |
Total | | 14 |
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un vas 1 ou, laptele condensat, zaharul vanilat si untul.
2. In faina se adauga soda si se toarna peste compozitia 1. Se framinta aluatul ( trebuie sa fiu putin lipicios)
3. Se rup bucati mici din aluat, se in ac in lungime, dupa care se formeaza un cerc. Gaura covrigului trebuie sa fie cu diametrul de 3 cm, intrucit la coacere aluatul se mareste in dimensiune.
4.Tava se tapeteaza cu hirtie de copt sau se unge cu ulei.
5. Se bate galbenusul de ou si se ung covrigii
6. La dorinta covrigii pot fi acoperiti cu mac, cocos sau zahar
7. Cuptorul se incalzeste pina la 200 grade. Covrigii se coc 10-15 min, in ace devin de culoare aurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu