27 iul. 2011

Covrigi de casa



De mica imi placeau covrigii mari (in rusa se numesc “баранки”). In Moldova,din pacate, nu-I pot gasi. De aceea am hotarit sa incerc sa-I coc. De atunci, covrigii mari nu lipsesc din casa mea.









Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

lapte condensat

150 gr

6

ou

1

1

zahar vanilat

1 plic

2

unt (margarină)

30 gr

1

sodă alimentară

¼ l

-

făină

300 gr

4

mac, cocos, zahăr

-

-

Total

14


Mod de preparare:

1. Se amesteca intr-un vas 1 ou, laptele condensat, zaharul vanilat si untul.


2. In faina se adauga soda si se toarna peste compozitia 1. Se framinta aluatul ( trebuie sa fiu putin lipicios)





3. Se rup bucati mici din aluat, se in ac in lungime, dupa care se formeaza un cerc. Gaura covrigului trebuie sa fie cu diametrul de 3 cm, intrucit la coacere aluatul se mareste in dimensiune.







4.Tava se tapeteaza cu hirtie de copt sau se unge cu ulei.

5. Se bate galbenusul de ou si se ung covrigii

6. La dorinta covrigii pot fi acoperiti cu mac, cocos sau zahar





7. Cuptorul se incalzeste pina la 200 grade. Covrigii se coc 10-15 min, in ace devin de culoare aurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu