Dacă într-o dimineaţă ţi s-a facut poftă de ceva dulce - receta aceasta este pentru tine.
Uşor, repede şi ieftin. Nu în ultimul timp este şi foarte gustoasă!!!
Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
ouă | 4 buc | 4 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
zahăr | 150 gr | 2 |
făină | 150-200 gr | 1,5 |
Ingrediente umplutură | Cantitate | Preţ (lei) |
Mere decojite | 2 buc | 3 |
nuci | 150 gr | 7 |
scorţişoară | - | - |
Mod de preparare:
1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )
2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)
3.Merele se taie felii subtiri
4. O tava se tapeteaza cu hirtie de copt. Se asaza merele, dupa care se adauga nuca si scortisoara.
5. Aluatul se toarna peste mere si se pune la copt pe 30-40 min. (180 grade)
6. Se lasa sa se raceasca 20-30 min inainte de a fi scos din tava.
7.Se serveste cu inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu