11 iul. 2011

Chec pufos cu mere




Dacă într-o dimineaţă ţi s-a facut poftă de ceva dulce - receta aceasta este pentru tine.

Uşor, repede şi ieftin. Nu în ultimul timp este şi foarte gustoasă!!!





Ingrediente aluat

Cantitate

Preţ (lei)

ouă

4 buc

4

Praf de copt

1 plic

1,5

Zahăr vanilat

1 plic

2

zahăr

150 gr

2

făină

150-200 gr

1,5

Ingrediente umplutură

Cantitate

Preţ (lei)

Mere decojite

2 buc

3

nuci

150 gr

7

scorţişoară

-

-


Mod de preparare:

1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )

2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)

3.Merele se taie felii subtiri

4. O tava se tapeteaza cu hirtie de copt. Se asaza merele, dupa care se adauga nuca si scortisoara.

5. Aluatul se toarna peste mere si se pune la copt pe 30-40 min. (180 grade)

6. Se lasa sa se raceasca 20-30 min inainte de a fi scos din tava.

7.Se serveste cu inghetata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu