Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
Făină | 500 gr | 6 |
Apă | 4-5 linguri | - |
Sare, zahăr | ½ linguriţă | - |
Ingrediente umplutură | Cantitate | Preţ (lei) |
spanac | 300 gr | 10 |
Salată latuga (sau Frunze de salată) | 250 gr | 8 |
Măcriş | 75 gr | 3 |
Ceapă | 1 buc | 0,5 |
Frunze de sfeclă proaspătă | 100 gr | 5 |
Ou | 1 buc | 1 |
Sare, piper negru | ½ linguriţă | - |
Suc de lamîie | 1 lingură | 0,5 |
Total | | 34 |
Mod de preparare:
1. Se framinta aluatul din faina, apa, sare si zahar. Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa 20 min
2. Se prajeste ceapa
3.Toata verdeata se spala si se taie marunt. Se prajeste la foc mic 3 min (pina ce scade din volum). Se sareaza si se stropeste cu suc de lamiie. Indata ce se raceste se bate oul si se amesteca cu umplutura
4. Aluatul se taie in boluri mici (diametrul 3 cm). Fiecare bol se intinde int-un blat subtire. Pe jumatatea acestuia se intinde umplutura
5. Placinta se prajeste in ulei timp de 2 min pe amblele parti. Se serveste cu smintina
6.Pofta Buna!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu