27 iul. 2011

Clatite din dovlecel



Nu e nimic mai simplu si gustos decit niste clatite din dovlecei pe timpul verii!!!










Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

dovlecel

1 buc

1

ou

1 buc

1

Sare, piper negru

-

-

făină

150 gr

1,5

ceapă

1

0,5

Ingrediente sos

Cantitate

Preţ (lei)

Smîntînă (35%)

100 gr

6

usturoi

La dorinţă

-

sare

½ linguriţă

-

mărar

La dorinţă

1

Total


10


Mod de preparare:

1. Dovlecelul si ceapa se da prin razatoarea mica. Se scurge zeama. Se adauga oul, sarea si piperul.







2. Se adauga faina si se omogenizeaza compozitia.

3. Se formeaza clatite sub forma de pirjoale si se prajesc in ulei pe ambele parti.









4. Pentru a gati sosul, mararul se marunteste, usturoiul se da prin razatoare. Se bate smintina cu sarea, mararul si usturoiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu