Nu e nimic mai simplu si gustos decit niste clatite din dovlecei pe timpul verii!!!
Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
dovlecel | 1 buc | 1 |
ou | 1 buc | 1 |
Sare, piper negru | - | - |
făină | 150 gr | 1,5 |
ceapă | 1 | 0,5 |
Ingrediente sos | Cantitate | Preţ (lei) |
Smîntînă (35%) | 100 gr | 6 |
usturoi | La dorinţă | - |
sare | ½ linguriţă | - |
mărar | La dorinţă | 1 |
Total | | 10 |
Mod de preparare:
1. Dovlecelul si ceapa se da prin razatoarea mica. Se scurge zeama. Se adauga oul, sarea si piperul.
2. Se adauga faina si se omogenizeaza compozitia.
3. Se formeaza clatite sub forma de pirjoale si se prajesc in ulei pe ambele parti.
4. Pentru a gati sosul, mararul se marunteste, usturoiul se da prin razatoare. Se bate smintina cu sarea, mararul si usturoiul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu