28 iul. 2011

Clătite cu dulceaţă de piersici



O receta din mosi-stramosi, insa mereu pe gustul tuturor. Clatitele,chiar si fara dulceata, sunt delicioase!!!








Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Lapte

500 ml

4

Zahar

100 gr

1.5

Ouă

4 buc

4

Făină

200 gr

2.5

Ulei

1 lingură


Piersici

500 gr

10

Zahar

150 gr

2

Total


24


Mod de preparare:

1. Se bat ouale cu 100 gr. zahar si faina

2. Se adauga atent laptele rece si se amesteca pina ce dispar boturile din compozitie. Masa trebuie sa fie de consistenta smintinei. La sfirsit se adauga uleiul.






3. Se caleste cratita, se unge cu putin unt (doar in cazul primei clatite) si se prajeste pe ambele parti fiecare clatita. Grosimea clatitei depinde de preferintele fiecaruia. Personal, le fac subtiri.







4. Piersicile se taie felii.






5. Intr-o cratita se toarna 150 ml apa. Se adauga 150 gr. zahar si se fierbe 2 min.






6. Se adauga fructele si se lasa la foc pina ce acestea devin moi (10-15 min)






5. Clatitele racite se servesc cu dulceata si/sau cu inghetata.






6.Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu