Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Lapte | 500 ml | 4 |
Zahar | 100 gr | 1.5 |
Ouă | 4 buc | 4 |
Făină | 200 gr | 2.5 |
Ulei | 1 lingură | |
Piersici | 500 gr | 10 |
Zahar | 150 gr | 2 |
Total | | 24 |
Mod de preparare:
1. Se bat ouale cu 100 gr. zahar si faina
2. Se adauga atent laptele rece si se amesteca pina ce dispar boturile din compozitie. Masa trebuie sa fie de consistenta smintinei. La sfirsit se adauga uleiul.
3. Se caleste cratita, se unge cu putin unt (doar in cazul primei clatite) si se prajeste pe ambele parti fiecare clatita. Grosimea clatitei depinde de preferintele fiecaruia. Personal, le fac subtiri.
5. Intr-o cratita se toarna 150 ml apa. Se adauga 150 gr. zahar si se fierbe 2 min.
6. Se adauga fructele si se lasa la foc pina ce acestea devin moi (10-15 min)
5. Clatitele racite se servesc cu dulceata si/sau cu inghetata.
6.Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu