Ingrediente | Cantitate |
Pară | 1 buc | 5 |
Portocală | 1 buc | 3 |
Vin semidulce | 300 ml | 10 |
zahăr | 200 gr | 3,5 |
Scorţişoară | 2 beţişoare | 3 |
cuişoare | 10 buc | 3 |
Brînză dulce | 150 gr | 5 |
Ciocolată topită | La dorinţă | - |
Total | | 32.5 |
Mod de preparare:
1. Se decojeste para si se taie in jumatate pe verticala
2. In vin se adauga 100 gr. zahar, 2 betisoare de scortisoara,10 cuisoare si 3 fisii de coaja de portocala, dupa care s epune la foc mic pe 3 min.
3. Se adauga para in vin si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 min
4. Se taie 2 cercuri de portocala de grosimea
5.Brinza se amesteca cu putin zahar si vanilie. Se umezesc miinele cu apa si se formeaza boluri mici de brinza.
6. Para se lasa la racit 15 min. Pe farfurie se toarna putina ciocolata topita( la dorinta). Se asaza para, peste care se toarna siropul de portocala si se adauga bolurile de brinza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu