27 iul. 2011

Para in vin fiert cu sirop de portocale


Prima data am incercat receta data iarna. Mirosul vinului fiert cu scortisoara si cuiesoare a incalzit bucataria indata iar sosul de portocala i-a adaugat desertului o
nuanta exotica









Ingrediente

Cantitate

Pară

1 buc

5

Portocală

1 buc

3

Vin semidulce

300 ml

10

zahăr

200 gr

3,5

Scorţişoară

2 beţişoare

3

cuişoare

10 buc

3

Brînză dulce

150 gr

5

Ciocolată topită

La dorinţă

-

Total

32.5


Mod de preparare:

1. Se decojeste para si se taie in jumatate pe verticala

2. In vin se adauga 100 gr. zahar, 2 betisoare de scortisoara,10 cuisoare si 3 fisii de coaja de portocala, dupa care s epune la foc mic pe 3 min.

3. Se adauga para in vin si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 min

4. Se taie 2 cercuri de portocala de grosimea 1 cm. Din restul se scurge sucul. Intr-o cratita se varsa 100 gr.zahar si sucul de portocala. Se pune la foc mic si de adauga cercurile de portocala. Se lasa la foc pine ce compozitia devine groasa si capata o nuanta aurie (apr. 10 min)

5.Brinza se amesteca cu putin zahar si vanilie. Se umezesc miinele cu apa si se formeaza boluri mici de brinza.

6. Para se lasa la racit 15 min. Pe farfurie se toarna putina ciocolata topita( la dorinta). Se asaza para, peste care se toarna siropul de portocala si se adauga bolurile de brinza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu