O receta universala. E perfecta atit pentru masa de zi cu zi, cit si pentru masa de sarbatoare. Vinata poate fi inlocuita cu dovlecei,dupa dorinta.
Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Vînătă | 2 buc | 5 |
Ceapă | 2 buc | 1 |
Usturoi | 2 căţei | 1 |
Busuioc | 5 frunze | 1 |
Ceapă verde | 50 gr | 2 |
Ciuperci proaspete | 250 gr | 8 |
Smîntînă grasă | 75 gr | 4 |
Ou | 1 buc | 1 |
Brînză sărată Akadia | 50 gr | 3 |
Caşcaval | 50 gr | 5 |
Sos de tomate | 50 gr | 2 |
Sare,piper negru | - | - |
Total | | 33 |
Mod de preparare:
1. Ceapa, usturoiul se maruntesc si se prajesc timp de 7 min la foc moderat. Se adauga frunzele de busuioc
2.Ciupercile se curata si se taie marunt. Se pun la prajit impreuna cu ceapa pentru 7-10 min la foc mic. Se adauga sare si piper negru
3. Intr-un vas se amesteca smintina, oul, brinza sarata rasa si sosul de tomate (am folosit ketchup)
4. Compozitia din ciuperci si ceapa se amesteca cu sosul pregatit. Se marunteste ceapa verde si se adauga in vas
5. Vinetele se spala, se taie in jumatati, se scoate miezul si se lasa in apa rece pentru 15-20 min (miezul se scoate cit mai mult posibi, insa sa nu deteriorati coaja)
6. Tava de copt se unge cu ulei. Vinete se scurg de apa (preferabil sa fie uscate cu un prosop de hirtie), se sareaza si se umplu cu ciupercile pregatite. Se presara cu cascaval ras si se pun la copt pentru 35-40 min la temperatura de 180 grade (Am profitat de ocazie ca pe tava mai era loc si am copt si niste cartofi cu rozmarin si ulei de olive)
7.Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu