28 iul. 2011

Torta” Raiul verii”




Denumirea recetei spune totul!!! A fost visul meu din copilarie sa gatesc o astfel de torta. M-am bucurat enorm cind m-am convins ca e foarte usor de preparat. Incearca si Tu!!!







Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Aluat foietaj

500 gr

13

Smîntănă (35%)

200 gr

10

Cremă fiartă de portocale

150 gr

receta: Rulada”Coji de portocala”)

Zahăr

75 gr

1

Fructe exotice

500 gr

La dorinţă

Gelatină p/u tortă (Dr Oetker)

1 plic

2,5

Total

26.5


Mod de preparare:

1. Din aluat foietaj se coace un blat gros care mai apoi o sa fie taiat in 2 bucati, sau 2 blaturi mai subtiri








2. Se bate smintina cu zaharul si cu crema de portocala (modul de preparare este indicat in receta: rulada”coji de portocala”). Se poate de folosit si crema doar din smintina si zahar ( in asa caz adaugati praf intaritor pentru frisca de la Dr. Oetker,ca sa nu fie lichida crema)









3. Primul strat de blat se asaza pe platou si se unge cu crema. Se asaza al doilea blat deasupra caruia sunt aranjate fructele. ( nu exista nici o lege in aranjarea fructelor). Eu am folosit: kiwi, ananas, zmeura, coacaza neagra, portocala, visina si banana (banana se stropeste cu suc de lamiie ca sa nu sa se inegreasca)










4. Se prepara jeleul pentru a acoperi torta: Praful din pliculetul de jeleu pentru torta se amesteca cu 2 linguri de zahar si cu 250 ml. apa, amestecind rapid cu telul. Se pune pe foc pentru 1 min si se varsa deaspura fructelor rapid,caci se intareste repede (instructia este indicata pe partea verso a pliculetului). Se poate de preparat si jeleu obisnuit insa se va intari mai mult timp.








5. Torta se lasa la frigider pentru 1-2 ore










6.Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu