Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
Ouă | 4 buc | 4 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Zahăr | 150 gr | 2 |
Făină | 150-200 gr | 2 |
Ingrediente cremă | Cantitate | Preţ (lei) |
Suc fresh de portocală | 250 ml | 10 |
Ouă | 3 buc | 3 |
Gălbenuş de ou | 1 buc | 0,5 |
Zahăr | 200 gr | 3 |
Smîntînă grasă | 100 gr | 4 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Portocală | 1 buc | 3 |
Gelatină | ½ ling | 1 |
Unt | 75 gr | 4 |
Total | | 42 |
Mod de preparare blat:
1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )
2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)
3. Blatul se coace timp de 30 min, la temperatuta de 180 grade. Se lasa sa se raceasca 30 min inainte sa fie scos din tava
Mod de preparare crema:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu