28 iul. 2011

Rulada “Coji de portocala”




E vara si e cald??? Rulada cu aroma de portocala si crema fina iti va potoli dorinta de ceva dulce si gustos!!!








Ingrediente aluat

Cantitate

Preţ (lei)

Ouă

4 buc

4

Praf de copt

1 plic

1,5

Zahăr vanilat

1 plic

2

Zahăr

150 gr

2

Făină

150-200 gr

2

Ingrediente cremă

Cantitate

Preţ (lei)

Suc fresh de portocală

250 ml

10

Ouă

3 buc

3

Gălbenuş de ou

1 buc

0,5

Zahăr

200 gr

3

Smîntînă grasă

100 gr

4

Zahăr vanilat

1 plic

2

Portocală

1 buc

3

Gelatină

½ ling

1

Unt

75 gr

4

Total

42


Mod de preparare blat:

1. Se bat oula cu mixerul spuma 5 min apoi se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat si se mai bate inca 10 min (compozitia trebuie sa se mareasac de 3 ori in volum )









2. Se presara 100 gr. faina si se amesteca in cercuri cu o lingura de lemn. Se adauga restul fainii si se omogenizeaza foarte atent (aluatul trebuie sa ramina spuma)









3. Blatul se coace timp de 30 min, la temperatuta de 180 grade. Se lasa sa se raceasca 30 min inainte sa fie scos din tava











Mod de preparare crema:

1. Se bat ouale cu galbenusul spuma timp de 5 min









2. Se scurge sucul din portocale si se strecoara prin sita

3. Intr-o cratita se varsa sucul de portocale, se adauga 150 gr. zahar, unt, ouale batute si se pune la fiert. Crema se amesteca instantaneu ca sa nu sa se formeze boturi ( 10-12 min). Crema inainte de a fi intrebuintata se lasa sa se raceasca 20-30 min. O astfel de crema poate fi pastrata la frigider timp de 10 zile.









4. Se bate smintina cu 50 gr. zahar si vanilie pina devine o compozitie cremoasa. Crema de portocala se amesteca cu crema de smintina

5. Pentru a face siropul de portocala, 1 portocala se decojeste, se curata pelicula si se marunteste miezul fructului. Intr-o tigaie punem 100 gr zahar, 50 gr. suc de portocala sau apa si miezul de portocala. Se lasa la foc mic pina ce masa devine groasa si scade din volum. In sirop poate fi adaugat liquor de lamiie (dupa preferinta)











6. Blatul de pandispan se indreapta ( forma de dreptunghi cu inaltimea de 1 cm). Peste blat se intinde siropul de portocala si crema de portocala cu smintina. Se roteste in forma de rulada, cu ajutorul foliei de aluminiu. Se unge cu crema pe suprafata exterioara. Poate fi infrumutesat cu flori de cacao (ca in imagine) sau cu bucati de portocala. Se lasa la frigider pentru 1 ora inainte de a fi servit.










7. Pofta Buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu