Cine mai tine minte vacantele de vara petrecute la bunei? Doar laptele proaspat si placintele caldute din cuptor, puteau sa ma trezeasca in fiecare dimineata. Incearca-le si adu-ti aminte de copilarie. Le gatesc de fiecare data cind mi se face dor de bunei.
Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Făină | 500 gr | 6 |
Apa | 4-5 linguri | - |
Sare,zahăr | ½ linguriţă | 0,5 |
Ou | 1 buc | 1 |
Ingrediente umplutură | Cantitate | Preţ (lei) |
Vişină | 500 gr | 6 |
Zahăr | 150 gr | 2 |
Total | | 15.5 |
Mod de preparare:
1.Se framinta aluatul din apa, sare si faina. Se acopera cu un prosop si se lasa 20 min.
2. Se scoate simbura din visina.
3.Se taie boluri de aluat (diametrul
4. Se formeaza placinta sub forma de plic.
5. Tava se tapeteaza cu hirtie de copt. Inainte de a pune placintele in cuptor se ung cu oul batut. Se coc 40 min la temperature de 180 grade.
6.Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu