Primul chec pe care l-am gatit!!! Am ramas atit de satisfacuta de gustul si simplitatea recetei incit atunci cind imi vine pofta de ceva dulce mereu coc acest chec (fructele pot fi inlocuite)!
Ingrediente | Cantitate | Preţ (lei) |
Făină | 250 gr | 3 |
Smîntînă | 250 gr | 10 |
Zahăr | 250 gr | 3,5 |
Zahăr vanilat | 1 plic | 2 |
Praf de copt | 1 plic | 1,5 |
Vişină | 300 gr | 4 |
Caise | 200 gr | 4 |
Total | | 28 |
Mod de preparare:
1. Smintina se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si praful de copt. Compozitia se omogenizeaza
2. Se scot simburele din visina, iar caisele se tai felii subtiri
3. Tava se tapeteaza cu hirtie de copt. La fundul tavei se imprastie 2 linguri de zahar, dupa care se asaza fructele ( preferabil in cerc) si se varsa aluatul
4. Se coace 50-60 min la temperatura de 180 grade. Inainte de a fi scos din tava, checul se lasa pe 1 ora sa se raceasca. Se serveste cu un bol de inghetata (la dorinta)
5.Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu