Ingrediente aluat | Cantitate | Preţ (lei) |
Făină | 600 gr | 7 |
Ou | 1 buc | 1 |
Apă | 2/3 pahar | - |
Sare | ½ linguriţă | - |
Ingrediente tocatură | Cantitate | Preţ (lei) |
Carne (găină, porc,vită) | 500 gr | 30 |
Ceapa | 1 buc | 0,5 |
Sare,piper negru | - | - |
Total | | 38.5 |
Mod de preparare:
1. Se cerne faina. Se adauga oul, apa si sarea. Se amesteca pina ce dispar boturile si aluatul nu se lipeste de miini. Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa 30 min pe masa
2. Carnea si ceapa se marunteste in masina de tocat carnea. Se amesteca cu sare si piper
3. Aluatul se imparte in boluri mici (diametrul
4. In mijlocul fiecarui cerc se pune putina tocatura de carne. Cercul se indoaie in 2 si se string marginele, unghiurile carora urmeaza sa fie lipite
5. Ravioli se fierb in apa clocotita cu sare, pina se ridica la suprafata apei si apar incretituri. Se adauga unt ca sa nu se lipeasca
6. Se servesc cu smintina, maioneza, sos iute de rosii sau, dupa cum se practica in
7. Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu