27 iul. 2011

Cirese in vin rosu cu crema de brinza


Daca intr-o zi calduroasa de vara iti este pofta de ceva dulce si racoros, atunci la sigur trebuie sa incerci cirese in vin rosu cu crema de brinza. Bucatele de fructe racite amestecate cu crema de brinza este desertul cel mai potrivit pentru serile de vara.







Ingrediente

Cantitate

Preţ (lei)

Cireşe (vişine)

500 gr

7

zahăr

150 gr

2

Vin roşu dulce

200 gr

5

amidon

3 linguriţe

1

mintă

10 frunze

1

Brînză grasă

250 gr

7

Smîntînă (35%)

50 gr

3

Zahăr vanilat

1 plic

2

Total

28

Mod de preparare:

1. Se scoate simbura din cirese (visine)

2. Se toarna vinul intr-un vas. Se adauga 100 gr. zahar, minta si ciresele. Se pune la foc mic pe 15 min (vinul trebuie sa se evapore pe jumatate)

3. Se dizolva amidonul cu ½ pahar apa.

4. Se adauga amidonul peste cirese, amestecind foarte rapid compozitia ca sa nu sa apara boturi. Se mai lasa la foc mic 3 min, amestecind incontinua. Se scoate minta si se lasa sa se raceasca 1 ora.

5. Brinza se amesteca cu 50 gr. zahar, zahar vanilat si smintina in blender pina devine o compozitie cremoasa (se poate de utilizat si mascarpone)

6. Ambele compozitii se toarna straturi intr-un pahar transparent. Se lasa la frigider 1 ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu